Bibinjski kogo je tradicionalna gastro manifestacija kojom se svim gostima nastoji približiti tradicionalna gastro ponuda i priprema autohtonog bibinjskog jela - crne valjane manestre na sipi (manestrun).

25. srpnja 2019.
šetnica Taline, s početkom u 19:30 sati

Manifestacija je natjecateljskog karaktera, okuplja sve zainteresirane ekipe da pokažu svoje umijeće u pripremi ovog ukusnog jela. Sve to posjetitelji mogu doživjeti na prekrasnoj šetnici Taline kada u sam zalazak sunca započinje natjecanje.
Na znak voditelja ekipe započinju sa kuhanjem jela strogo poštivajući tradicionalan način pripreme na otvorenoj vatri u malenim kotlićima (lonci).
Vrijeme pripreme uljepšava zabavni program koji se odvija se za cijelo vrijeme pripreme uz voditeljsku pratnju te nastup KUD-a I.G. Kovačić iz Bibinja, klapa te sudjelovanje gostiju iz ostalih krajeva županije koji zabavljaju posjetitelje pjesmom i plesom.
Pri kraju pripreme jela bira se tročlani žiri koji će degustirati jelo i odrediti pobjedničku ekipu i time joj dodijeliti nagradu – dalmatinski pršut.
Zabava se nastavlja do dugo u noć uz pjesmu, ples i uživanje u okusima poznatog jela.

Mobilna aplikacija

Visit Bibinje, turistički vodič Bibinja, s kojim lako pronalazite trenutno dostupan privatni smještaj u Bibinjama. Uključuje sve bibinjske plaže s lokacijama, vodič kroz aktivnosti i atrakcije, najave aktualnih ljetnih događanja, gastronomiju, nautički turizam.

#VisitBibinje

Dobrodošli u Bibinje, tradicionalno i šarmantno mjesto sa najgostoljubivijim domaćinima u Hrvatskoj, prema istraživanju koje je proveo Booking.com.

bibinje
bibinje
bibinje
bibinje
bibinje
bibinje
bibinje
bibinje
bibinje
bibinje
bibinje
bibinje